Pretraživanje
Prikaz rezultata 1-4 od 4
In vitro antioxidant activity of honeydew and multifloral types of honey from Serbia / In vitro antioksidantna aktivnost šumskog i livadskog meda iz Srbije
(Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad, 2013)
Antioxidant properties of fifteen multifloral and honeydew types of honey from Serbia were assessed by determination of ferric-reducing antioxidant power (FRAP assay) and 2,2- diphenyl-1-picrylhydrazyl free radical scavenging ...
Varijabilnost sastava i biološka aktivnost etarskog ulja vrste Seseli rigidum Waldst. & Kit. (Apiaceae) / Chemical variability and biological activity of the essential oil of species Seseli rigidum Waldst. & Kit. (Apiaceae)
(Универзитет у Београду, Фармацеутски факултет, 2014)
Predmet doktorske disertacije je hemijska karakterizacija i ispitivanjevarijabilnosti sastava etarskog ulja vrste Seseli rigidum sa prirodnih staništa u Srbiji.Devesilje, S. rigidum je subendemična biljka raprostranjena ...
Comparison of antioxidant and antimicrobial activities of extracts obtained from Salvia glutinosa L. and Salvia officinalis L. / Poređenje antioksidantne i antimikrobne aktivnost ekstrakta Salvia glutinosa L. i Salvia officinalis L.
(Savez hemijskih inženjera, Beograd, 2011)
Antioxidant and antimicrobial activities as well as total phenols and flavonoids contents of Salvia glutinosa L. (glutinous sage) and Salvia officinalis L. (sage) extracts were studied. Methanol and aqueous ethanol (70% ...
Antioxidant and antimicrobial activity of a new generation phyto-gel / Antioksidativna i antimikrobna aktivnost fitogela novije generacije
(Univerzitet u Nišu - Tehnološki fakultet, Leskovac, 2015)
Antioxidant and antimicrobial activities of a new phyto-gel were studied in this work. The formulated gel is composed of propilene glycol extracts of St. John's worth (H. perforatum L.), comfrey (S. officinale L.), yarrow ...