Nikić, Sonja

Link to this page

Authority KeyName Variants
d2b1230e-dbab-4dc2-9978-c28facfeff15
  • Nikić, Sonja (2)
Projects
No records found.

Author's Bibliography

Карактеризација микрокристалне целулозе добијене из жетвених остатака

Čežek, Maša; Nikić, Sonja; Neškov, Lea

(2023)

TY  - CONF
AU  - Čežek, Maša
AU  - Nikić, Sonja
AU  - Neškov, Lea
PY  - 2023
UR  - https://farfar.pharmacy.bg.ac.rs/handle/123456789/4780
AB  - Због своје лаке доступности, ниске цене и недовољне искоришћености, жетвени остаци представљају атрактивну сировину за добијање микрокристалне целулозе (MCC), најчешће коришћеног ексципијенса у формулацији таблета.
AB  - Due to its easy availability and underutilization, crop residues are attractive raw material for obtaining microcrystalline cellulose (MCC), the most commonly used tablet excipient.
T1  - Карактеризација микрокристалне целулозе добијене из жетвених остатака
T1  - Characterization of microcrystalline cellulose obtained from harvest residues
UR  - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_farfar_4780
ER  - 
@conference{
author = "Čežek, Maša and Nikić, Sonja and Neškov, Lea",
year = "2023",
abstract = "Због своје лаке доступности, ниске цене и недовољне искоришћености, жетвени остаци представљају атрактивну сировину за добијање микрокристалне целулозе (MCC), најчешће коришћеног ексципијенса у формулацији таблета., Due to its easy availability and underutilization, crop residues are attractive raw material for obtaining microcrystalline cellulose (MCC), the most commonly used tablet excipient.",
title = "Карактеризација микрокристалне целулозе добијене из жетвених остатака, Characterization of microcrystalline cellulose obtained from harvest residues",
url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_farfar_4780"
}
Čežek, M., Nikić, S.,& Neškov, L.. (2023). Карактеризација микрокристалне целулозе добијене из жетвених остатака. .
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_farfar_4780
Čežek M, Nikić S, Neškov L. Карактеризација микрокристалне целулозе добијене из жетвених остатака. 2023;.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_farfar_4780 .
Čežek, Maša, Nikić, Sonja, Neškov, Lea, "Карактеризација микрокристалне целулозе добијене из жетвених остатака" (2023),
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_farfar_4780 .

Истраживање ставова и искустава млађих грађана Републике Србије о вакцинацији против КОВИД-19

Nikić, Sonja; Joksimović, Jovana; Jevtić, Sara

(2022)

TY  - CONF
AU  - Nikić, Sonja
AU  - Joksimović, Jovana
AU  - Jevtić, Sara
PY  - 2022
UR  - https://farfar.pharmacy.bg.ac.rs/handle/123456789/4128
AB  - Вирус SARS-CoV2 изазвао је ковид-19 пандемију 2020. године. Овај вирус је изазивач инфекција горњих и доњих дисајних путева код људи. Препознавање и улазак вируса у ћелију домаћина одвија се везивањем S гликопротeина за одређене рецепторе, због чега је овај протеин специфично место деловања највећег броја вакцина. Као мера превенције обољевања од ковид-19 у Републици Србији је одобрено пет различитих вакцина.
AB  - SARS-CoV-2 virus caused the COVID-19 pandemic in 2020. The entry of viral particles into host cells is mediated by the binding of S glycoprotein to certain receptors, which is why this protien is the specific target of most vaccines.To prevent the contraction of covid-19 the Republic of Serbia has approved five different vaccines.
T1  - Истраживање ставова и искустава млађих грађана Републике Србије о вакцинацији против КОВИД-19
T1  - Research of attitudes and experiences of young citizens of the Republic of Serbia on vaccination against COVID-19
UR  - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_farfar_4128
ER  - 
@conference{
author = "Nikić, Sonja and Joksimović, Jovana and Jevtić, Sara",
year = "2022",
abstract = "Вирус SARS-CoV2 изазвао је ковид-19 пандемију 2020. године. Овај вирус је изазивач инфекција горњих и доњих дисајних путева код људи. Препознавање и улазак вируса у ћелију домаћина одвија се везивањем S гликопротeина за одређене рецепторе, због чега је овај протеин специфично место деловања највећег броја вакцина. Као мера превенције обољевања од ковид-19 у Републици Србији је одобрено пет различитих вакцина., SARS-CoV-2 virus caused the COVID-19 pandemic in 2020. The entry of viral particles into host cells is mediated by the binding of S glycoprotein to certain receptors, which is why this protien is the specific target of most vaccines.To prevent the contraction of covid-19 the Republic of Serbia has approved five different vaccines.",
title = "Истраживање ставова и искустава млађих грађана Републике Србије о вакцинацији против КОВИД-19, Research of attitudes and experiences of young citizens of the Republic of Serbia on vaccination against COVID-19",
url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_farfar_4128"
}
Nikić, S., Joksimović, J.,& Jevtić, S.. (2022). Истраживање ставова и искустава млађих грађана Републике Србије о вакцинацији против КОВИД-19. .
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_farfar_4128
Nikić S, Joksimović J, Jevtić S. Истраживање ставова и искустава млађих грађана Републике Србије о вакцинацији против КОВИД-19. 2022;.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_farfar_4128 .
Nikić, Sonja, Joksimović, Jovana, Jevtić, Sara, "Истраживање ставова и искустава млађих грађана Републике Србије о вакцинацији против КОВИД-19" (2022),
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_farfar_4128 .