Funkcionalni fermentisani mlečni napitak–nova tehnologija

Link to this page

info:eu-repo/grantAgreement/MESTD/MPN2006-2010/20008/RS//

Funkcionalni fermentisani mlečni napitak–nova tehnologija (en)
Функционални ферментисани млечни напитак–нова технологија (sr)
Funkcionalni fermentisani mlečni napitak–nova tehnologija (sr_RS)
Authors

Publications

Special formulations of dairy products intended for consumers with particular nutritive needs

Stanković, Ivan; Miletić, Ivanka; Đorđević, Brižita

(Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd, 2009)

TY  - JOUR
AU  - Stanković, Ivan
AU  - Miletić, Ivanka
AU  - Đorđević, Brižita
PY  - 2009
UR  - https://farfar.pharmacy.bg.ac.rs/handle/123456789/1288
AB  - Special formulations of dairy products intended for consumers with particular nutritive needs can be comprehended as: conventional food with altered composition, functional food, dietetic products and dietetic supplements. Labels of these food products usually contain corresponding nutritive and health-oriented data. Our legislative which regulates requirements for safety, quality and labeling of these products is not complete and is only partially adjusted to the EU legislation and international standards, what impedes their production and marketing, as well as their availability to and benefits for the consumers with particular nutritive needs, who they were intended for. .
AB  - Specijalne formulacije proizvoda od mleka za osobe sa posebnim nutritivnim potrebama svrstavaju se u: konvencionalne namirnice sa izmenjenim sastavom, funkcionalne namirnice, dijetetske proizvode i dijetetske suplemente. Deklaracije ovih namirnica obično sadrže odgovarajuće nutritivne i zdravstvene izjave. Naša legislativa kojom se regulišu zahtevi za bezbednost, kvalitet, deklarisanje i označavanje ovih proizvoda nije komletna i samo je delimično usaglašena sa regulativom EU i međunarodnim standardima. To otežava njihovu proizvodnju i promet, a samim tim i njihovu dostupnost i benefit za osobe sa posebnim nutritivnim potrebama kojima su namenjene. .
PB  - Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd
T2  - Prehrambena industrija - mleko i mlečni proizvodi
T1  - Special formulations of dairy products intended for consumers with particular nutritive needs
T1  - Specijalne formulacije proizvoda od mleka za osobe sa posebnim nutritivnim potrebama
VL  - 20
IS  - 1-2
SP  - 5
EP  - 6
UR  - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_farfar_1288
ER  - 
@article{
author = "Stanković, Ivan and Miletić, Ivanka and Đorđević, Brižita",
year = "2009",
abstract = "Special formulations of dairy products intended for consumers with particular nutritive needs can be comprehended as: conventional food with altered composition, functional food, dietetic products and dietetic supplements. Labels of these food products usually contain corresponding nutritive and health-oriented data. Our legislative which regulates requirements for safety, quality and labeling of these products is not complete and is only partially adjusted to the EU legislation and international standards, what impedes their production and marketing, as well as their availability to and benefits for the consumers with particular nutritive needs, who they were intended for. ., Specijalne formulacije proizvoda od mleka za osobe sa posebnim nutritivnim potrebama svrstavaju se u: konvencionalne namirnice sa izmenjenim sastavom, funkcionalne namirnice, dijetetske proizvode i dijetetske suplemente. Deklaracije ovih namirnica obično sadrže odgovarajuće nutritivne i zdravstvene izjave. Naša legislativa kojom se regulišu zahtevi za bezbednost, kvalitet, deklarisanje i označavanje ovih proizvoda nije komletna i samo je delimično usaglašena sa regulativom EU i međunarodnim standardima. To otežava njihovu proizvodnju i promet, a samim tim i njihovu dostupnost i benefit za osobe sa posebnim nutritivnim potrebama kojima su namenjene. .",
publisher = "Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd",
journal = "Prehrambena industrija - mleko i mlečni proizvodi",
title = "Special formulations of dairy products intended for consumers with particular nutritive needs, Specijalne formulacije proizvoda od mleka za osobe sa posebnim nutritivnim potrebama",
volume = "20",
number = "1-2",
pages = "5-6",
url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_farfar_1288"
}
Stanković, I., Miletić, I.,& Đorđević, B.. (2009). Special formulations of dairy products intended for consumers with particular nutritive needs. in Prehrambena industrija - mleko i mlečni proizvodi
Univerzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd., 20(1-2), 5-6.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_farfar_1288
Stanković I, Miletić I, Đorđević B. Special formulations of dairy products intended for consumers with particular nutritive needs. in Prehrambena industrija - mleko i mlečni proizvodi. 2009;20(1-2):5-6.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_farfar_1288 .
Stanković, Ivan, Miletić, Ivanka, Đorđević, Brižita, "Special formulations of dairy products intended for consumers with particular nutritive needs" in Prehrambena industrija - mleko i mlečni proizvodi, 20, no. 1-2 (2009):5-6,
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_farfar_1288 .