Приказ основних података о документу

Chelating reagents ferrozine and 1,10-phenanthroline in antioxidant activity assay for chitosan samples

dc.contributorKarljiković Rajić, Katarina
dc.contributorRadulović, Valentina
dc.creatorAćin, Nevena
dc.date.accessioned2021-05-21T12:18:43Z
dc.date.available2021-05-21T12:18:43Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttps://farfar.pharmacy.bg.ac.rs/handle/123456789/3858
dc.description.abstractПоступком деацетилације у алкалној средини природни полимер хитин преводи се у хитозан. Хитозан има примене у: фармацеутској и прехрамбеној индустрији, медицини и козметичким препаратима. Степен деацетиловања (DDA-број слободних амино-група) и молекулска маса (Мw) су карактеристични параметри од којих зависи антиоксидативна активност – од DDA директно, а од Мw обрнуто пропорционално.sr
dc.description.abstractNatural polymer chitin is converted into chitosan by alkaline deacetylation. Chitosan is used in the pharmaceutical, food industry, medicine and cosmetics. Degree of deacetylation (DDA-number of free amino groups) and molecular weight (Мw) are characteristic parameters for antioxidant activity depending on DDA directly, on Мw inversely.sr
dc.language.isosrsr
dc.language.isoensr
dc.rightsrestrictedAccesssr
dc.subjectchitosan’s antioxidant activitysr
dc.subjectspectrophotometric analysissr
dc.subjectchelating reagent ferrozine for Fe2+ ionsr
dc.titleХелатни реагенси ферозин и 1,10-фенантролин у испитивању антиоксидативне активности за узорке хитозанаsr
dc.titleChelating reagents ferrozine and 1,10-phenanthroline in antioxidant activity assay for chitosan samplessr
dc.typeconferenceObjectsr
dc.rights.licenseARRsr
dcterms.abstractAћин, Невена; Helatni reagensi ferozin i 1,10-fenantrolin u ispitivanju antioksidativne aktivnosti za uzorke hitozana;
dc.rights.holderFarmaceutski fakultet Univerziteta u Beogradusr
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_farfar_3858
dc.type.versionpublishedVersionsr


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу