Prikaz osnovnih podataka o dokumentu

Polyphenol content in commercial samples of nuts and seeds

dc.contributorIvanović, Nevena
dc.contributorKukić-Marković, Jelena
dc.creatorRebić, Jelena
dc.creatorMiličević, Maja
dc.date.accessioned2021-05-23T19:01:24Z
dc.date.available2021-05-23T19:01:24Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttps://farfar.pharmacy.bg.ac.rs/handle/123456789/3871
dc.description.abstractЈезграсто воће и семенке представљају добар извор макро и микронутријената, као и биолошки активних једињења који утичу позитивно на здравље. У једињења која су корисна за здравље убрајамо секундарне метаболите биљака - полифеноле. Полифеноли су значајни због свог антиоксидативног деловања које доприноси неутрализацији слободних радикала, који доводе до развоја бројних болести.sr
dc.description.abstractNuts and seeds are a good source of macro and micronutrients, as well as biologically active compounds with a positive health effect. Some of these compounds are secondary plant metabolites - polyphenols. Polyphenols are important because of their antioxidant effect, which contributes to the neutralization of free radicals, that can develop many diseases.sr
dc.language.isosrsr
dc.language.isoensr
dc.rightsrestrictedAccesssr
dc.subjectnutssr
dc.subjectseedssr
dc.subjecttotal polyphenolssr
dc.subjectDPPHsr
dc.titleСадржај полифенола у комерцијалним узорцима језграстог воћа и семенкиsr
dc.titlePolyphenol content in commercial samples of nuts and seedssr
dc.typeconferenceObjectsr
dc.rights.licenseARRsr
dcterms.abstractРебић, Јелена; Миличевић, Маја; Sadržaj polifenola u komercijalnim uzorcima jezgrastog voća i semenki;
dc.rights.holderFarmaceutski fakultet Univerziteta u Beogradusr
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_farfar_3871
dc.type.versionpublishedVersionsr


Dokumenti

Thumbnail

Ovaj dokument se pojavljuje u sledećim kolekcijama

Prikaz osnovnih podataka o dokumentu