FarFaR - Pharmacy Repository
University of Belgrade, Faculty of Pharmacy
    • English
    • Српски
    • Српски (Serbia)
  • English 
    • English
    • Serbian (Cyrillic)
    • Serbian (Latin)
  • Login
View Item 
  •   FarFaR
  • Pharmacy
  • Apstrakti studentskih radova
  • XIV Mini-kongres studenata Farmaceutskog fakulteta
  • View Item
  •   FarFaR
  • Pharmacy
  • Apstrakti studentskih radova
  • XIV Mini-kongres studenata Farmaceutskog fakulteta
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Валидација и примена RP-HPLC методе за паралелно одређивање натријум бензоата и калијум сорбата у мајонезу

Validation and application of the RP-HPLC method for simultaneous determination of sodium benzoate and potassium sorbate in mayonnaise samples

Authorized Users Only
2021
Authors
Stojanović, Sofija
Ivanović, Nina
Contributors
Krstić, Marko
Đogo Mračević, Svetlana
Conference object (Published version)
,
Farmaceutski fakultet Univerziteta u Beogradu
Metadata
Show full item record
Abstract
Мајонез је један од најпопуларнијих прилога јелима, а да би се током комерцијалне употребе омогућила микробиолошкa исправност ове намирнице, додају се конзерванси, у првом реду калијум сорбат и натријум бензоат. Њихову употребу је, међутим, потребно строго контролисати, а као метода се у рутинским лабораторијским анализама најчешће користи HPLC методa.
Mayonnaise is a well-known side dish, and in order to ensure microbiological safety of mayonnaise for commercial use, different preservatives are added, among which are potassium sorbate and sodium benzoate. Their utilization requires strict control, and the HPLC is the most often used method in routine laboratory analysis.
Keywords:
validation / HPLC / linearity / accuracy / limit of quantification / precision
Source:
2021
[ Google Scholar ]
Handle
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_farfar_3897
URI
https://farfar.pharmacy.bg.ac.rs/handle/123456789/3897
Collections
  • XIV Mini-kongres studenata Farmaceutskog fakulteta
Institution/Community
Pharmacy
TY  - CONF
AU  - Stojanović, Sofija
AU  - Ivanović, Nina
PY  - 2021
UR  - https://farfar.pharmacy.bg.ac.rs/handle/123456789/3897
AB  - Мајонез је један од најпопуларнијих прилога јелима, а да би се током комерцијалне употребе омогућила микробиолошкa исправност ове намирнице, додају се конзерванси, у првом реду калијум сорбат и натријум бензоат. Њихову употребу је, међутим, потребно строго контролисати, а као метода се у рутинским лабораторијским анализама најчешће користи HPLC методa.
AB  - Mayonnaise is a well-known side dish, and in order to ensure microbiological safety of mayonnaise for commercial use, different preservatives are added, among which are potassium sorbate and sodium benzoate. Their utilization requires strict control, and the HPLC is the most often used method in routine laboratory analysis.
T1  - Валидација и примена RP-HPLC методе за паралелно одређивање натријум бензоата и калијум сорбата у мајонезу
T1  - Validation and application of the RP-HPLC method for simultaneous determination of sodium benzoate and potassium sorbate in mayonnaise samples
UR  - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_farfar_3897
ER  - 
@conference{
author = "Stojanović, Sofija and Ivanović, Nina",
year = "2021",
abstract = "Мајонез је један од најпопуларнијих прилога јелима, а да би се током комерцијалне употребе омогућила микробиолошкa исправност ове намирнице, додају се конзерванси, у првом реду калијум сорбат и натријум бензоат. Њихову употребу је, међутим, потребно строго контролисати, а као метода се у рутинским лабораторијским анализама најчешће користи HPLC методa., Mayonnaise is a well-known side dish, and in order to ensure microbiological safety of mayonnaise for commercial use, different preservatives are added, among which are potassium sorbate and sodium benzoate. Their utilization requires strict control, and the HPLC is the most often used method in routine laboratory analysis.",
title = "Валидација и примена RP-HPLC методе за паралелно одређивање натријум бензоата и калијум сорбата у мајонезу, Validation and application of the RP-HPLC method for simultaneous determination of sodium benzoate and potassium sorbate in mayonnaise samples",
url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_farfar_3897"
}
Stojanović, S.,& Ivanović, N.. (2021). Валидација и примена RP-HPLC методе за паралелно одређивање натријум бензоата и калијум сорбата у мајонезу. .
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_farfar_3897
Stojanović S, Ivanović N. Валидација и примена RP-HPLC методе за паралелно одређивање натријум бензоата и калијум сорбата у мајонезу. 2021;.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_farfar_3897 .
Stojanović, Sofija, Ivanović, Nina, "Валидација и примена RP-HPLC методе за паралелно одређивање натријум бензоата и калијум сорбата у мајонезу" (2021),
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_farfar_3897 .

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
About FarFaR - Pharmacy Repository | Send Feedback

OpenAIRERCUB
 

 

All of DSpaceCommunitiesAuthorsTitlesSubjectsThis institutionAuthorsTitlesSubjects

Statistics

View Usage Statistics

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
About FarFaR - Pharmacy Repository | Send Feedback

OpenAIRERCUB