Приказ основних података о документу
Валидација и примена RP-HPLC методе за паралелно одређивање натријум бензоата и калијум сорбата у мајонезу
Validation and application of the RP-HPLC method for simultaneous determination of sodium benzoate and potassium sorbate in mayonnaise samples
dc.contributor | Krstić, Marko | |
dc.contributor | Đogo-Mračević, Svetlana | |
dc.creator | Stojanović, Sofija | |
dc.creator | Ivanović, Nina | |
dc.date.accessioned | 2021-05-25T15:12:49Z | |
dc.date.available | 2021-05-25T15:12:49Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.uri | https://farfar.pharmacy.bg.ac.rs/handle/123456789/3897 | |
dc.description.abstract | Мајонез је један од најпопуларнијих прилога јелима, а да би се током комерцијалне употребе омогућила микробиолошкa исправност ове намирнице, додају се конзерванси, у првом реду калијум сорбат и натријум бензоат. Њихову употребу је, међутим, потребно строго контролисати, а као метода се у рутинским лабораторијским анализама најчешће користи HPLC методa. | sr |
dc.description.abstract | Mayonnaise is a well-known side dish, and in order to ensure microbiological safety of mayonnaise for commercial use, different preservatives are added, among which are potassium sorbate and sodium benzoate. Their utilization requires strict control, and the HPLC is the most often used method in routine laboratory analysis. | sr |
dc.language.iso | sr | sr |
dc.language.iso | en | sr |
dc.rights | restrictedAccess | sr |
dc.subject | validation | sr |
dc.subject | HPLC | sr |
dc.subject | linearity | sr |
dc.subject | accuracy | sr |
dc.subject | limit of quantification | sr |
dc.subject | precision | sr |
dc.title | Валидација и примена RP-HPLC методе за паралелно одређивање натријум бензоата и калијум сорбата у мајонезу | sr |
dc.title | Validation and application of the RP-HPLC method for simultaneous determination of sodium benzoate and potassium sorbate in mayonnaise samples | sr |
dc.type | conferenceObject | sr |
dc.rights.license | ARR | sr |
dcterms.abstract | Ивановић, Нина; Стојановић, Софија; Validacija i primena RP-HPLC metode za paralelno određivanje natrijum benzoata i kalijum sorbata u majonezu; | |
dc.rights.holder | Farmaceutski fakultet Univerziteta u Beogradu | sr |
dc.identifier.rcub | https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_farfar_3897 | |
dc.type.version | publishedVersion | sr |