Испитивање утицаја величине честица везивног средства на својства копроцесованих ексципијенаса добијених поступком гранулације топљењем
Investigation into the influence of binder particle size on properties of co-processed excipients prepared by melt granulation
Abstract
Потреба за новим ексципијенсима унапређених карактеристика, довела је до развоја копроцесованих ексципијенаса, који представљају комбинацију конвенционалних ексципијенаса обрађених различитим технолошким поступцима, а у односу на физичке имају унапређене физичко-механичке карактеристике.
A need for new excipients with improved characteristics has led to development of co-processed excipients, representing a combination of conventional excipients prepared by different technological processes, which have improved physicomechanical characteristicsin comparison with simplephysical mixtures.
Keywords:
co-processed excipient / melt granulation / lactose monohydrate / Precirol® / paracetamolSource:
2022Institution/Community
PharmacyTY - CONF AU - Karajanev, Kristina AU - Petrović, Nađa PY - 2022 UR - https://farfar.pharmacy.bg.ac.rs/handle/123456789/4123 AB - Потреба за новим ексципијенсима унапређених карактеристика, довела је до развоја копроцесованих ексципијенаса, који представљају комбинацију конвенционалних ексципијенаса обрађених различитим технолошким поступцима, а у односу на физичке имају унапређене физичко-механичке карактеристике. AB - A need for new excipients with improved characteristics has led to development of co-processed excipients, representing a combination of conventional excipients prepared by different technological processes, which have improved physicomechanical characteristicsin comparison with simplephysical mixtures. T1 - Испитивање утицаја величине честица везивног средства на својства копроцесованих ексципијенаса добијених поступком гранулације топљењем T1 - Investigation into the influence of binder particle size on properties of co-processed excipients prepared by melt granulation ER -
@conference{ author = "Karajanev, Kristina and Petrović, Nađa", year = "2022", abstract = "Потреба за новим ексципијенсима унапређених карактеристика, довела је до развоја копроцесованих ексципијенаса, који представљају комбинацију конвенционалних ексципијенаса обрађених различитим технолошким поступцима, а у односу на физичке имају унапређене физичко-механичке карактеристике., A need for new excipients with improved characteristics has led to development of co-processed excipients, representing a combination of conventional excipients prepared by different technological processes, which have improved physicomechanical characteristicsin comparison with simplephysical mixtures.", title = "Испитивање утицаја величине честица везивног средства на својства копроцесованих ексципијенаса добијених поступком гранулације топљењем, Investigation into the influence of binder particle size on properties of co-processed excipients prepared by melt granulation" }
Karajanev, K.,& Petrović, N.. (2022). Испитивање утицаја величине честица везивног средства на својства копроцесованих ексципијенаса добијених поступком гранулације топљењем. .
Karajanev K, Petrović N. Испитивање утицаја величине честица везивног средства на својства копроцесованих ексципијенаса добијених поступком гранулације топљењем. 2022;..
Karajanev, Kristina, Petrović, Nađa, "Испитивање утицаја величине честица везивног средства на својства копроцесованих ексципијенаса добијених поступком гранулације топљењем" (2022).